decorative baby mobile with soft stars and balls

Hey iedereen!

Dat Hanne zoete aardappelfrietjes met hopen eet, is al lang geen geheim meer. Maar wie mijn WoW’s of Sharing Sunday’s leest, weet misschien dat ook ik zot ben van de groente – of was het nu toch een patat? In ieder geval: vandaag speelt ie de hoofdrol in een nieuw receptje. Ik maakte er namelijk een stamppot van, met onder andere geitenkaas en spinazie. Hoe? Lees vooral verder!

Dit heb je nodig

Tegenwoordig kook ik enkel voor mezelf. Toch maak ik deze stamppot voor 2 personen, zodat ik er de volgende dag nog een beetje kan van smullen. Dus voor een érg ruime portie heb je nodig:

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 100 gram verse spinazie
  • 100 gram harde geitenkaas
  • 100 gram spekjes
  • +/- 8 kerstomaatjes

dsc_0005

Zo maak je het

  • Schil de zoete aardappels, snijd ze in stukjes en zet ze in een pot gezouten water op het vuur tot ze gaar zijn.
  • Halveer de kerstomaatjes, leg ze in een ovenschaal, doe er olijfolie over en kruid af met peper, zout en eventueel wat verse kruiden zoals basilicum of oregano. Zet de ovenschaal zo’n 10 minuutjes in de oven op 200 graden.
  • Was de spinazie en snijd in fijne reepjes.
  • Bak de spekjes krokant in een steelpannetje.
  • Verbrokkel de geitenkaas.
  • Als de aardappeltjes gaar zijn, en alle andere ‘bereidingen’ zijn klaar, haal je de zoete aardappels van het vuur en giet je ze af. Stamp ze tot puree en voeg er alles van hierboven aan toe: spinazie, spekblokjes, geitenkaas én de tomaatjes uit de oven. De gekruide olie van de tomaatjes zorgt voor een heerlijke smaak. Is je stamppot daarna nog te droog? Voeg wat extra olijfolie toe. Daarvoor gebruikte ik de heerlijke olijfolie van Ta-Ze, uit Gent.
  • Eet smakelijk!

dsc_0007

dsc_0010

dsc_0009

dsc_0013

Sharing is caring!

Share: